Het juiste materiaal voor straatvoetbal

Voor veldvoetbal is het voor iedereen wel duidelijk wat er nodig is: voetbalschoenen met noppen, scheenbeschermers, een veldvoetbal en keepershandschoenen voor de keepers. Maar voor straatvoetbal zijn er niet zulke richtlijnen. Daarom zetten wij even wat tips op een rijtje, al is iedereen bij straatvoetbal natuurlijk vrij om te kiezen welk materiaal hij of zij gebruikt.

De juiste bal

Voetbal is natuurlijk niets zonder de bal, dus laten we daar beginnen. Vaak wordt de fout nog gemaakt om een veldvoetbal mee te nemen de straat op. Los van het feit dat de bal dan snel zal slijten is het ook om andere reden niet de juiste keuze. Zo zijn veldballen gemaakt om te stuiteren op gras, op een hardere ondergrond zullen ze dus te veel en te hoog stuiteren. Een veel betere keus is dan ook een plofbal. Hetzelfde type bal dat ook in de zaal gebruikt wordt. Deze ballen hebben een wat zachter oppervlak waardoor ze minder stuiteren en eerder wat op de grond ploffen. De ballen bieden bovendien meer grip en zijn een stukje kleiner. Allemaal voorwaarden die de plofbal perfect geschikt maken voor straatvoetbal.

Bovendien draagt een plofbal bij aan het combinatievoetbal en de acties die er gemaakt kunnen worden. U zult zien dat de bal sneller van voet tot voet gaat, dat de ene na de andere truc volgt en dat er meer panna’s te zien zullen zijn. Want een kleinere bal gaat nou eenmaal gemakkelijker door de benen.

Goede schoenen

Na de bal kan ook het schoeisel niet onderschat worden. Op noppen is het natuurlijk niet te doen op straat, maar wat is dan de beste optie? Op deze vraag is het antwoord iets minder straight-forward dan bij de keuze voor een bal. Op straat heeft u namelijk meerdere opties voor uw schoenen. Zo bestaan er speciale straat voetbalschoenen, maar kunt u ook gewoon op zaalvoetbalschoenen of turf voetbalschoenen zonder noppen spelen. Zorg er in ieder geval voor dat u schoenen draagt die niet te glad zijn en die bovendien een goede demping hebben in verband met de harde ondergrond.

Goede kooi

Voor de nostalgici onder ons volstaan twee jassen als doelpalen en de stoeprand als zijlijn, maar ook die mensen zullen moeten toegeven dat een goede voetbalkooi een hele verbetering is. In een kooi staan de doeltjes recht tegenover elkaar, de bal kan niet uit en het wordt ook een stuk moeilijker om de bal die drukke weg of die mooie voortuin in te trappen.

De beste plofballen

Voor de beste plofballen en straatvoetballen kunt u gerust even een kijkje nemen in onze webshop. Daar vindt u de beste ballen voor een goede partij straatvoetbal.

Comments are closed.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?