Nieuwe pannakooi “Mijn School” in Harderwijk

Nieuwe pannakooi “Mijn School” in Harderwijk.

Het is leuker als een school verteld waarom er voor een DutchPanna voetbalkooi gekozen is in plaats van dat wij het zeggen! Daarom hebben wij bij een van onze klanten eens gevraagd hoe en waarom ze bij DutchPanna zijn terecht gekomen. Lees hier een leuk interview met Ron Michel van DutchPanna en Cees Bertijn, vakdocent lichamelijke oefeningen bij  “Mijn School” in Harderwijk. Daarnaast is Cees ook sportcoach maatschappelijke zorg in Harderwijk.

Over “Mijn School”

Mijn School is een school voor praktijkonderwijs in Harderwijk met veel enthousiaste leerlingen die ook graag buiten willen sporten. Vanuit de leerlingenraad is gevraagd om een grotere pannakooi of sportkooi in plaats van het kleine rechthoekig veldje wat niet meer voldeed aan de wensen.

 

Hoe ontstond de vraag naar een nieuwe pannakooi?

We vragen Cees Bertijn wanneer de vraag kwam om aan een nieuwe pannakooi te gaan denken en Cees verteld enthousiast over het besluit.

We hebben het vignet gezonde school en we vinden het belangrijk dat leerlingen ook in de pauze kunnen bewegen. Op ons schoolplein was dat maar beperkt mogelijk. Verder is het mooi dat kleine groepjes leerlingen ook tijdens de lessen er even uitkunnen om even te voetballen.

Ron Michel vult aan dat er via  de website van DutchPanna een informatieaanvraag binnen kwam van “Mijn School“ uit Harderwijk. Er was interesse voor de PK 8000. Wij nemen altijd snel persoonlijk contact op om te horen waarom een bepaald model wordt gekozen, het soort gebruik en de verwachting die men daaraan koppelt. DutchPanna is niet alleen fabrikant van panna- en sportkooien, maar vooral ook expert op dit gebied. Hierdoor kunnen wij een goed advies geven, zodat het gebruiksresultaat de verwachtingen overtreft. Waar wij graag attentie aan geven is de mogelijkheid om de gymlessen op een veilige en dynamische manier in de pannakooi te geven. Extra gezond om lekker buiten gymles te krijgen  en te sporten. Dit brengt ons dan ook in het interview naar de volgende vraag.

 

Welk doel heeft de nieuwe pannakooi en wat vinden jullie belangrijk aan een pannakooi?

Cees Bertijn: “Het doel is bijdragen aan een gezonde leefstijl van de leerlingen en stimuleren van spel en bewegen. Ook leren leerlingen veel van de reguleringen en samen regelen die dit van hen vraagt”. 

Met dit antwoord kon DutchPanna aan de slag want onze ronde en ovale kooien zijn niet alleen mooi om te zien, de vorm is ook veel veiliger dan een rechthoekige kooi. Je kan elkaar niet in de hoek drijven waardoor het spel dood valt en ook onveiliger is. Steeds vaker wordt de kooi van DutchPanna onderdeel van de buitengymles en is in de pauzes het meest populaire onderdeel op het schoolplein.

DutchPanna probeert zo veel mogelijk op locatie mee te denken en te adviseren. Aangekomen in Harderwijk bleek dat er wensen waren betreffende de afmeting van de kooi, maar de oppervlakte had wat beperkingen in verband met een verplichte vrije doorgang voor fietsen en hulpdiensten. Dit resulteerde in de volgende vraag.

Maatwerk pannakooi of standaard model?

Was er maatwerk nodig of is het gelukt met een standaard model uit het assortiment van DutchPanna. En waarom hebben jullie voor dit model gekozen?

Cees Bertijn; “Er was maatwerk nodig en DutchPanna heeft op een goede wijze meegedacht. Het model sprak ons erg aan in verband met de multifunctionele mogelijkheden van sporten”.

Ron Michel vult aan dat de locatie op het plein te klein was voor de PK 10.000, omdat er een vrije doorgang moest blijven voor fietsen en hulpdiensten. De school wilde  het liefst een groter model aanschaffen als de PK 8000. En zo kwam er een maatwerk tussenoplossing ; namelijk een lengte van 9 meter inclusief de wens om de kooi met een deur en veiligheidsslot afsluitbaar te maken.

DutchPanna denkt graag mee om de investering zo interessant mogelijk te houden voor de klant en zo ontstond het idee om de kooi aan de muur van de gymzaal te zetten. Het resultaat hiervan is dat er één hekpaneel achterwege kon blijven. Dit omdat de kooi tegen de muur geplaats kon worden. Met het hekpaneel wat werd bespaart is de maatwerk afmeting en de afsluitbare deur gefinancierd. Duidelijk een win win situatie. Het deel van de pannakooi waar nu geen hek zit, maar gymzaal muur is, wordt op termijn door de leerlingen voorzien van graffitikunst. Zo wordt deze kooi een heel unieke pannakooi.

Wat gaf de doorslag om voor DutchPanna te kiezen?

Cees Bertijn; “De kwaliteit en het ontwerp sprak ons erg aan”.

DutchPanna heeft kwalitatief hoogwaardige producten die allemaal in Nederland geproduceerd worden. Naast de kooi levert DutchPanna ook een speciale allweather sportvloer, deze wordt de G3 vloer genoemd. G3 staat voor: Gerecyclede Granulated old Gympies en is naast 100% regenwater doorlatend ook onderhoudsvrij en val- en geluiddempend.

In het ontwerp staat veiligheid bovenaan, deze wordt mooi afgerond met de kleurwens van de klant. In Harderijk heeft DutchPanna bij “Mijn School” een zwart mat hekwerk, glimmende rode goals en een groene G3 vloer geleverd. Zeg nu zelf. Is het geen plaatje om te zien?

Over 2 weken het vervolg interview over de voortgang van het project, de samenwerking en realisatie van de kooi op het schoolplein. Bezoek onze website dan zeker nog eens om te lezen hoe het project afloopt.

 

Uw eigen pannakooi ontwerpen?

Bent u ook geïnspireerd om de lokale jeugd in de buurt  of leerlingen op uw school een kans te geven zich op gezonde manier te ontspannen en energie kwijt te kunnen? Neem geheel vrijblijvend contact met ons op.

Blijf gezond,

Uw DutchPanna team

John, Johan en Ron

Comments are closed.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?