Ontdek het vakmanschap dat schuilt achter onze DutchPanna pannakooien

Ontdek het vakmanschap dat schuilt achter onze DutchPanna pannakooien

Wat DutchPanna anders maakt dan andere producten zijn niet alleen de unieke producteigenschappen, maar ook het vakmanschap om op ambachtelijke wijze een hoogwaardig staaltje Nederlands product te fabriceren. DutchPanna bedenkt, ontwerpt en produceert haar producten allemaal op Nederlandse bodem. Als je het leuk vindt om te weten hoe jouw pannakooi tot stand komt dan nemen wij  je graag mee in het proces van de geboorte van een pannakooi.

Op moment dat onze experts een productidee hebben uitgewerkt, wordt het getoetst op veiligheid, speldynamiek en de toegankelijkheid. Wij sparren met diverse groepen zoals sportprofs, de jeugd op straat en onze productiepartners om tot het beste eindresultaat te kunnen komen. Zodra het product idee definitief is gaan onze technisch tekenaars aan de slag en zetten het complete product, tot het kleinste detail, in een 3D tekening. Echt alles wordt beschreven tot het kleinste onderdeel aan toe. Precisie vanaf het begin tot het einde is belangrijk om een eenvoudig te monteren kooi af te leveren die ook nog eens hufterproof is.

De volgende stap is het maken van diverse soorten 2D productie tekeningen. Onder andere Stepfiles voor de buislasersnijder en DXF bestanden en buigtekeningen voor het plaatlasersnijder en de kanten. DutchPanna produceert speciaal geluiddempend hekwerk en deze wordt in lasttekeningen uitgewerkt, omdat wij ieder gaasmatdeel speciaal op maat produceren en niet uit een grote gaasmat knippen.

 

Het productieproces van de pannakooi

DutchPanna zorgt er altijd voor dat de standaard producten op voorraad zijn, daarom produceren wij continue in series. Zodra alle productietekeningen klaar en goedgekeurd zijn, kan de daadwerkelijke productie starten. In hoofdlijnen bestaat het productieproces uit het buigen van de goals , het kanten ofwel het in model maken van het plaatwerk tot stevige frames via een zeer nauwkeurige techniek en het walsen van de kokers en het speciale gaas .

Vanuit al deze onderdelen gaan onze lassers aan de gang en zorgen ervoor dat alle losse componenten tot complete onderdelen van de pannakooi worden gemaakt. DutchPanna levert internationaal en daarom hebben wij de laatste jaren de kooi componenten zo gemaakt dat het minder transportvolume in beslag neemt.

Zodra het lassen afgerond is staan er allemaal losse componenten die bijvoorbeeld tot een PK 5000 PRO gemaakt kunnen worden. Echter een DutchPanna kooi moet heel lang mee en dus worden de componenten naar de beste verzinkerij gebracht die wij in Europa hebben. Na de behandeling kan de kooi dan niet meer roesten. DutchPanna verzinkt al haar producten conform de DIN EN ISO 1461 normering en om dit te bereiken worden voor het verzinken alle maten en gewichten in kaart gebracht. Hierdoor is iedere kooi exact hetzelfde verzinkt conform de hoogste kwaliteitsnormering.

Na het verzinken is de kooi klaar. Er wordt een mooi DutchPanna logo op iedere kooi geplaatst en een doos met bevestigings- en afwerkingsmaterialen toegevoegd. De 3D tekening is inmiddels ook uitgewerkt tot een eenvoudig leesbare montage instructie, want als de klant zelf wil monteren dan is dat heel goed te doen.

 

Pannakooien in kleur

Nu zullen jullie denken en de RAL kleur naar keuze dan?  Vanuit de standaard voorraad kan DutchPanna de kooi in iedere gewenste coating afwerken. Deze speciale coatings gaan over de gegalvaniseerde basis heen en zorgen voor een duurzame en mooie eindafwerking. Er zijn diverse kleurcombinaties mogelijk, zoals de doeltjes in een andere kleur als het hekwerk. Een lust voor het oog!

 

Waar leveren wij pannakooien

DutchPanna levert haar sportkooien over de hele wereld. In de Benelux hebben wij onze vaste montage partner. In de exportlanden zorgen onze distributeurs voor kwalitatieve vakmensen die na een training iedere kooi conform de DutchPanna eisen kunnen afleveren.

En dan komt het belangrijkste… Het genieten en lekker sporten en
voetballen in de Dutchpanna pannakooi. Jaren van plezier in de onderhoudsvrije voetbalkooi met de garantie voor een altijd dynamisch spel vanwege de ronde vormen van de kooi.

 

Bestel jouw pannakooi vandaag nog

Ook interesse in een toffe pannakooi voor jouw woonwijk, schoolplein, recreatiepark of sportclub? Bel of mail ons dan gerust. Wij kijken en denken graag mee over de realisatie van jouw eigen buitensport plek en welke kooi of maatwerk het beste bij de wensen en gebruiksomgeving past.

Iedereen verdient een DutchPanna pannakooi.

Het DutchPanna team

John, Johan & Ron

En met speciale dank aan onze productontwikkelaars Nicky en Ton

Comments are closed.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?