Opening nieuwe pannakooi en Calisthenics in Goes

Opening nieuwe pannakooi en Calisthenics in Goes

BRON: https://www.internetbode.nl/

GOES – Op het schoolplein van praktijkschool de Wissel en het Auris College aan de Bergweg in Goes vond de opening van twee nieuwe sporttoestellen vandaag plaats. Er staan nu een pannakooi en een calisthenics-toestel.

Enthousiaste leerlingen kwamen al snel naar buiten gerend om de nieuwe aanwinsten op het schoolplein te bekijken. De directeur van het Auris College stond klaar om een speech te geven en de jongeren waren gereed om het lint door te knippen. De directeur vertelde in zijn speech dat allebei de scholen al twaalf jaar in hetzelfde gebouw zitten en dat ze een schoolpark gaan bouwen. De nieuwe toestellen zijn hier een begin van.

Beweging van jongeren

Pannavoetbal is een type voetbal en wordt voornamelijk in een voetbalkooi gespeeld. Het is vrij populair onder de jongeren. Wereldkampioen pannavoetbal, Jeand Doest, beter bekend als ‘easy man’ was aanwezig bij de opening. Hij voetbalde met de leerlingen en liet zijn eigen vaardigheden zien. Andere sportieve leerlingen probeerden de calisthenics uit. Op dit rek kun je allerlei gymnastieke oefeningen doen. Docent van school de Wissel, Rosie Adriaanse, vindt het belangrijk dat jongeren bewegen. ‘’De pauzes moeten leuk zijn en leerlingen moeten niet rond gaan hangen. Wij zien dat deze nieuwe toestellen de scholen en kinderen laat samen komen. Dit zijn de goede momenten.’’ 

In de leerlingenraad hebben de jongeren zelf geld ingezameld voor deze pannakooi. De calisthenics is gedeeltelijk gesponsord door Kinder Fonds Nederland. Zij ondersteunen scholen zodat kinderen een mogelijkheid krijgen om te sporten.

 
 
 

Ook een veilige pannakooi of calisthenics toestel nodig? Bel voor advies en uitvoering.

Bel +31 297 743 516 of mail direct met info@dutchpanna.com

Met vriendelijke groet, 

Team DutchPanna

Comments are closed.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?