Waarom een speeltuin altijd een pannakooi moet hebben

Waarom er een pannakooi in uw speeltuin zou moeten staan

De gemiddelde speeltuin staat vol met toestellen, maar het populairste gedeelte is toch vaak het voetbal- of basketbalveldje. En dat zijn dan net weer de delen van het speelterrein waar van alles mis mee is. Een hopeloos scheef veld met molshopen en doeltjes met verbogen doelpalen, het zal u vast bekend voorkomen. Het is ons in ieder geval een doorn in het oog. En zo moeilijk hoeft het niet te zijn.

Verlaag de drempel

Waar vroeger om 17.00 uur een golf van roepende ouders door de straat ging om kinderen naar binnen te halen voor het avondeten, is het nu niet meer zo gebruikelijk dat kinderen hele dagen buiten doorbrengen. De drempel is door de technologische ontwikkeling een stuk hoger geworden, kinderen hebben immers een Playstation, Netflix en het complete internet voorhanden als ze thuis zijn. Als er dan ook nog eens geen goede faciliteiten te vinden zijn in de buurt, dan komen ze al helemaal niet meer buiten.

Goed voor de ontwikkeling

En dat is ongelooflijk zonde, hierdoor lopen ze fysieke achterstanden op, creëren ze overgewicht, blijven ze achter in sociale contacten en nog zó veel meer. De afgelopen periode met alle corona-maatregelen maakte dit nog eens pijnlijk duidelijk. Alles was gesloten, van scholen tot sportverenigingen en ook op straat golden beperkingen in aantallen. Kortom, die achterstanden moeten allemaal weer ingehaald worden om toch een fitte en vitale generatie groot te brengen.

Speelplezier

Misschien wel de belangrijkste reden om een pannakooi of een ander sportveldje naast de speeltuin toestellen neer te zetten is het speelplezier dat u de kinderen ermee bezorgt. Niets mooiers toch dan lachende kinderen? En zo simpel ook, geef ze een bal, de kooi en een paar vriendjes of vriendinnetjes en ze zijn uren zoet.

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Bent u op zoek naar een pannakooi voor uw speeltuin? Of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op. Kijk ook zeker even tussen alle verschillende kooien en andere producten die we voor u hebben. Het houdt namelijk niet op bij een standaard pannakooi, ze zijn ook uit te breiden met bijvoorbeeld een basketbalnet of een speciale vloer.

Comments are closed.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?