Zelf innoveren in de sport

Zelf innoveren in de sport

Als er iets is dat kinderen niet ontzegd kan worden is het wel hun innovatieve denkwijze. Het is dan ook niet gek dat kinderen zelf allerlei nieuwe (bal)spellen verzinnen tijdens het buitenspelen. Of het nou om eigen regels binnen een bestaande sport gaat of een compleet nieuw spel. Om ze hierin extra te faciliteren en te motiveren is een goede locatie onmisbaar.

Combineren

Wie ooit wel eens van Gaelic football heeft gehoord weet dat er binnen de sport genoeg te combineren valt. Die Ierse sport is een mengelmoes tussen voetbal, rugby en handbal. Niet direct de beste sport voor op straat, maar ook op straat valt er genoeg te combineren. Zo kan voetbal met basketbal gecombineerd worden bijvoorbeeld.

Daar is natuurlijk wel een multifunctioneel sportveld voor nodig. Gelukkig kunnen onze sportkooien uitgebreid worden met zowel voetbaldoeltjes als basketbalnetten. Door de omheining is het veld direct afgebakend, of u nou voor een rechthoekige of een ronde/ovale kooi gaat. Door de hekken kan de bal bovendien een stuk lastiger uit het spel gaan, waardoor het niet vertraagd wordt.

Op het schoolplein

Een prachtige plek voor een multifunctioneel sportveld is natuurlijk het schoolplein. Daarmee voorziet u in de behoeften van de leerlingen, spoort u ze aan om te sporten en bovendien biedt u ze de kans om eigen sporten te verzinnen. U zou het zelfs onderdeel kunnen maken van het onderwijs, zo combineert u het plezier van sport en spel met het nut van leren!

In de buurt

Ook in uw buurt is een multifunctioneel sportveld natuurlijk perfect. Niet ieder kind houdt van dezelfde sporten en met een veld met meerdere opties kunt u dus een nóg grotere groep blij maken. En niet alleen dat, door ze een sportfaciliteit te bieden zorgt u namelijk ook voor een betere fitheid en gezondheid onder de jeugd.

Ondergrond

Niet elke ondergrond is even geschikt om te sporten dus het kan goed zijn om een speciale ondergrond te laten leggen. Helemaal als het veld bedoeld is voor de jongste jeugd. De sportvloeren van DutchPanna dempen de val en voorkomen bovendien vervelende schaafwonden zoals op steen kunnen ontstaan.

Meer weten?

Bent u klaar om de jeugd in uw buurt of op uw school te motiveren? Informeer dan bij ons naar de mogelijkheden. Neem een kijkje tussen alle beschikbare pannakooien en pannavelden in onze webshop en vraag een offerte aan.

Comments are closed.

Stel je vraag
Kan ik u helpen?
Dutch Panna
Hallo waarmee kan ik u helpen?